ثبت نام / ورود

مقالات برندها تماس با ما درباره ما

واسکازین

واسکازین؛ سیالی که در 99 درصد گیربکس‌ها استفاده می‌شود

روغن واسکازین سیالی است که در گیربکس ماشین استفاده می‌شود و وظیفه روانکاری و کاهش اصطکاک قطعات را بر عهده دارد. روغن واسکازین برای هر نوع گیربکس دارای استانداردهای متفاوتی است، اما به طور کلی می‌توان آن را به دو نوع واسکازین مناسب گیربکس اتوماتیک و دنده‌ای تقسیم کرد. در نظر داشته باشید که روغن واسکازین یک لوازم مصرفی است و باید بعد از چند هزار کیلومتر تعویض شود. استفاده از روغن گیربکس کارکرده می‌تواند منجر به خرابی‌های زیاد گیربکس ماشین شود. برای تعویض روغن گیربکس هم توصیه می‌کنیم حتما روغن اورجینال تهیه کنید و تعویض آن را هم به نمایندگی‌های مجاز بسپارید. با این کار، از آسیب‌های احتمالی به گیربکس خودروی خود جلوگیری می‌کنید.

 

واسکازین گیربکس چیست و چرا باید در خودرو استفاده شود

در داخل جعبه‌دنده ماشین قطعات مختلف از جمله چرخ‌دنده‌ها با هم تماس دارند و همین باعث می‌شود که برای عملکرد مناسب و رساندن میزان اصطکاک به حد مطلوب، از روغنی استفاده شود که می‌تواند بازدهی مناسب را برای خودرو داشته باشد. روغن واسکازین روغنی است که در جعبه‌دنده‌های اتوماتیک و دستی استفاده می‌شود و باعث می‌شود تا استهلاک قطعات داخل گیربکس تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کند.

هر جعبه‌دنده اعم از دستی و اتوماتیک دارای استاندارد روغن گیربکس مخصوص خود است. از این رو، اگر از روغن نامناسب در خودرو استفاده کنید، گیربکس ماشین دچار مشکلات زیادی می‌شود. به‌عنوان‌مثال، در صورت استفاده از روغنی با غلظت کمتر، روانکاری به دستی انجام نمی‌شود و در نتیجه جعبه‌دنده ماشین تقه می‌زند. در حین حال، استفاده از روغنی با غلظت زیاد هم باعث می‌شود که خودرو سنگین استارت بخورد و دنده‌های ماشین هم به درستی تعویض نشوند و جا نروند. از این رو، توصیه می‌کنیم که حتما به نوع روغن واسکازین مورد استفاده در خودروی خود توجه داشته باشید.

 

تقریبا تمام جعبه‌دنده‌ها دارای روغن واسکازین هستند. تنها در برخی انواع خاص مانند جعبه‌دنده‌های اتوماتیک دوکلاچه خشک از این روغن استفاده نمی‌شود. روغن واسکازین می‌تواند کثیفی‌های داخل گیربکس را به خود جذب کرده و پوسته و قطعات گیربکس را تمیز کند. در صورتی که تجمع کثیفی‌ها در داخل گیربکس اتفاق بیفتد، جعبه‌دنده دیگر بازدهی اولیه خود را نخواهد داشت و در نتیجه مشکلات زیادی برای آن ایجاد می‌شود. به همین خاطر، روغن واسکازین می‌تواند این کثیفی‌ها را به خود جذب کند. البته که در گیربکس‌های اتوماتیک، قطعه‌ای مصرفی با نام فیلتر گیربکس وجود دارد که روغن بعد از جذب کثیفی‌ها، از داخل آن عبور می‌کرده و کثیفی‌ها را به فیلتر منتقل می‌کند.

روغن دنده دارای چه انواعی است

روغن گیربکس ماشین دارای انواع مختلفی است که از جمله آن‌ها می‌توان به ATF II، ATF III، ATF DEX، ATF SP، ATF IV، ATF VI و روغن‌های دنده‌ای 75W80، 85W90، SAE و GL اشاره کرد. هرکدام از این روغن‌ها باید در گیربکس‌های مناسب خود استفاده شوند تا بیشترین بازدهی را داشته باشند.

 

برخی از روغن دنده‌های دیگر، در لیست زیر قرار دارند:

  • ATF 4HP20 AL4
  • ATF CVT
  • ATF FZ
  • ATF M-III
  • ATF WS
  • DEXRON DCT
  • MVLV
  • FFL-2
  • AFW+
  • 80W90

روغن دنده CVT

با توجه به اینکه هر نوع گیربکس اتوماتیک روغن واسکازین گیربکس مناسب خود را نیاز دارد، در خودروهای با گیربکس CVT باید از روغن دنده‌ای با همین نام، یعنی ATF CVT استفاده شود. برندهای مختلفی این روغن واسکازین را تولید می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به تویوتا، لوبریفنت و کاسترول اشاره کرد.

روغن‌های AFW+ آیسین

آیسین یکی از بهترین تولیدکننده‌های گیربکس در جهان است که بیشتر محصولات خود را هم برای تویوتا تولید می‌کند. در خودروهایی که از این جعبه‌دنده استفاده می‌کنند، بهتر است که روغن واسکازین‌های مخصوص آیسین استفاده شود. از جمله این خودروها می‌توان به چانگان CS35، فاو بسترن، اچ 30 کراس، تویوتا یاریس و خودروهای دیگر اشاره کرد.

روغن گیربکس ATF 4HP20 AL4

گیربکس‌های AL4، جعبه‌دنده‌های فرانسوی هستند که بیشتر در خودروهای داچیا، پژو، سیتروئن و رنو استفاده می‌شوند. در این جعبه‌دنده‌ها می‌توان از روغن‌های مختلفی استفاده کرد، اما طبق کاتالوگ برند تولید کننده، بهتر است که در آن‌ها از روغن ATF 4HP20 AL4 استفاده شود.

روغن 75W80

یکی از رایج‌ترین روغن واسکازین‌های دنده‌ای، روغن 75W80 است که در بسیاری از خودروهای داخلی و خارجی استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که برخی خودروها برای فصول سردوگرم سال، روغن واسکازین مخصوص خود را دارند. از این رو، اگر قصد استفاده از این روغن را دارید، توصیه می‌کنیم که ابتدا کاتالوگ خودروی خود را مطالعه کنید تا متوجه شوید روغن 75W80 در کدام فصل برای خودروی شما مناسب است.

 

تعویض روغن دنده در کیلومترهای مشخص

یکی از نکاتی که درباره روغن واسکازین وجود دارد و کمتر کسی به آن توجه می‌کند، تعویض این سیال در کیلومترهای مشخص است. به دلیل اینکه مانند روغن موتور، نمی‌توان سلامت روغن را بررسی کرد و همچنین در صورت پایان عمر هم این روغن نمی‌سوزد، کمتر کسی متوجه از بین رفتن آن می‌شود.

روغن گیربکس باید با توجه به نوع خود، نوع رانندگی شما و همین‌طور نوع گیربکس در کیلومترهای مشخصی از نظر سطح و سلامت بررسی شود. به طول کلی، روغن واسکازین در صورت استفاده عادی، حداقل می‌تواند 50 هزار کیلومتر کارایی داشته باشد. البته افرادی که با خودروی خود به محیط‌های سخت مانند کویر و جنگل می‌روند، هر 25 هزار کیلومتر باید سلامت روغن واسکازین گیربکس خودروی خود را بررسی کنند. در صورت استفاده صحیح و اصلی هم دیده شده است که روغن بعد از 100 هزار کیلومتر نیاز به تعویض پیدا کند. از این رو، می‌توان گفت که طول عمر روغن واسکازین گیربکس، ارتباط مستقیمی با کیفیت آن و نحوه رانندگی شما دارد.

نکات خرید واسکازین

اگر قصد خرید روغن دنده را برای خودروی خود دارید، باید در نظر داشته باشید که در این زمینه نکاتی باید رعایت شوند تا بتوانید روغنی باکیفیت و با قیمت مناسب را خریداری کنید. اولیه نکته در این زمینه، برند تولید کننده است.

برند تولید کننده؛ موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید

برندهای داخلی و خارجی زیادی انواع روغن واسکازین گیربکس را تولید و به بازار عرضه می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به ایرانول، بهران، اسپیدی، آیسین، تویوتا، لوبریفنت و کاسترول اشاره کرد. روغن‌های داخلی، به مراتب کیفیت پایین‌تری نسبت به روغن‌های خارجی دارند و بهتر است که از آن‌ها در خودروهای داخلی مانند تارا، کوییک اتوماتیک و دنده‌ای، دنا و دیگر خودروهای این‌چنینی استفاده شود.

 

خودروهای خارجی از فناوری‌های جدیدتری در گیربکس‌های خود استفاده می‌کنند و در نتیجه برای بازدهی مناسب باید از روغن باکیفیت در آن‌ها استفاده شود. برای این منظور، می‌توانید به سراغ روغن‌های اورجینالی بروید که طبق کاتالوگ خودرو پیشنهاد شده‌اند. به‌عنوان‌مثال، در خودروهای تویوتا که از گیربکس CVT استفاده می‌کنند، بهتر است که از روغن واسکازین گیربکس Toyota ATF CVT استفاده شود. از همین روغن می‌توانید در خودروهای دیگر با این گیربکس مانند جک S3 و لیفان ایکس 60 هم استفاده کنید.

اصالت روغن دنده

متاسفانه بسیاری از مراکز غیرمجاز اقدام به فروش روغن‌های تقلبی در بسته‌بندی و طراحی روغن‌های اصلی می‌کنند. برای جلوگیری از خرید این روغن‌ها، ابتدا باید به بسته‌بندی و پلمب بودن روغن دنده مورد نظر توجه کنید. در صورتی که بسته‌بندی روغن واسکازین گیربکس مورد نظر اصلی نبود و یا پلمب آن باز شده بود، پیشنهاد می‌کنیم از خرید آن صرف نظر کنید.

قیمت متعارف

برخی مراکز و فروشگاه‌های غیرمجاز به دلیل اصلی بودن روغن‌های خود اقدام به فروش آن‌ها با قیمت نامتعارف می‌کنند. برای جلوگیری از خرید روغن با قیمت نامتعارف توصیه می‌کنیم که ابتدا قیمت‌ها را در سایت‌ها و فروشگاه‌های مختلف بررسی کرده و سپس خرید خود را انجام دهید.

قیمت واسکازین گیربکس دنده‌ای و اتوماتیک

روغن گیربکس‌های دنده‌ای به مراتب قیمت پایین‌تری نسبت به نمونه‌های اتوماتیک دارند. همچنین در خودروهای اتوماتیک از روغن واسکازین بیشتری هم استفاده می‌شود. با توجه به نوسانات ارزی و تنوع برندها و استانداردهای روغن گیربکس، قیمت کلی را نمی‌توان برای این سیال بیان کرد. با این حال، شما می‌توانید در دسته‌بندی مخصوص این روغن‌ها، قیمت سیال مورد نظر را مشاهده کنید و در صورت نیاز هم کارشناسان ما در بافیلتر آماده ارائه خدمات خواهند بود.

بافیلتر؛ بهترین سایت فروش واسکازین گیربکس

به دلیل ارائه خدمات متنوع، امروزه بافیلتر به عنوان بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین سایت لوازم یدکی اورجینال در ایران شناخته می‌شود. شما می‌توانید خرید خود را از سایت ما با قیمت مناسب انجام دهید و تمام محصولات هم با ضمانت اصالت فروخته می‌شوند.

 

از جمله دیگر مزایای خرید از بافیلتر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ارسال رایگان سفارشات بالای یک میلیون تومان
  2. تخفیف ویژه برای اولین خرید
  3. ارائه خدمات پشتیبانی و مشاوره در صورت وجود مشکل و سوال
  4. پوشش برندهای مختلف خودرو اعم از کیا، هیوندای، بنز، تویوتا و لکسوس

فروش روغن واسکازین در سایت بافیلتر

برای خرید روغن واسکازین ابتدا باید از طریق کاتالوگ خودرو، نوع مناسب آن را پیدا کنید. شما می‌توانید انواع روغن واسکازین را از سایت ما یعنی بافیلتر در هر ساعتی از شبانه‌روز خریداری کنید. ارسال سفارشات هم در کوتاه‌ترین زمان کاری ممکن انجام می‌شود و مرسوله را با بسته‌بندی اصلی و به صورت کاملا آکبند و پلمب دریافت خواهید کرد.

 

تا
تومان
از
تومان
  • مشاهده بر اساس :